Szószabó Stúdió, cégtáblák, könyvek, újságok, képeslapok, reklámkiadványok, önkormányzati lapok, nyomda előkészítése, szerkesztés, tervezés, prospektusok, kártyanaptárak, szórólapok, molinók, Skype, Akció, táblák, Szószabó Stúdió - Hirdetőtábla
Hétfő, 2023.Február.06, 02:31:31
Isten hozott, szép napot kívánok, Vendég


Honlap menü
Belépés
Keresés
Naptár
Időgép Világóra;-)
Fordító/Translate
Nyitólap » Hirdetőtábla » KÖNYV

Ditrói Ákos: Európa mítosza
Kínálat | 2011.Október.25, 06:45:38
Európa mítoszaA Párizsban élő Ditrói Ákos könyve 2011 októberének végén jelent meg kiadásunkban.
A kötet megrendelhető honlapunkról, a Kapcsolat menüpontban.

Európa hercegnőt maga Zeusz rabolta el, hogy Föníciából, szülőföldjéről Kréta szigetére vigye. Kettejük elsőszülöttje Minósz király, akinek felesége egy bikától a férfi-testű, bikafejű, emberevő Minotauroszt foganja.
Eddig tudtuk, de vajon hogyan folytatódhat a történet tovább? Nem illene felfigyelnünk rá, hogy nicsak, nekünk európaiaknak egy félállati szörnyeteg ‘jeleskedik’ mindjárt a legősibb felmenőink között? Nem volna ez mély, intő magyarázat sok mindenre? És a megszabadulás módja, vajon nem tanulsággal teljes-é?
A tudatküszöb-alatti mélységek labirintjába invitálva az olvasót, e kérdéseket feszegeti a jelen „komolydia”, a tragikumon túl finom, olykor vérbő humorral és kendőzetlen erotikával gondolva tovább a mitológiai történetet.
Mulatásul, okulásul mindenkinek, aki kíváncsi rá.

A szerzőről:
Ditrói Ákos (Budapest, 1926. márc. 31.) költő, műfordító, esszéista. 1951-ben a Budapesti Műszaki Egyetemen építészmérnöki diplomát szerzett, majd az 1956-os forradalomban való részvétele miatt ’56 decemberében nyugatra emigrált. 1957 januárjától Franciaországban él, francia nyelven tett közzé cikkeket Közép-Európáról az Esprit-ben. A párizsi Magyar Műhely második számának fedőlapján 1962-ben képzőművészeti szerkesztőként szerepel. Versei a Magyar Műhelyben, az Irodalmi Újságban, valamint az Új Látóhatárban jelentek meg. Több színdarabja is magyar fordításra és kiadásra vár.
Hozzáadta: váp | Kapcsolat személy: Fucskó Miklós E | Tag-ek(kulcsszavak): Ditrói, könyv, Európa
Megtekintések száma: 789 | Érvényessége: 2012.Június.25 | Helyezés: 4.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
Vonalkódos könyvek
Kiváló minőségben elkészítjük
a nemzetközi szabványnak megfelelő, ISBN vonalkódos könyveket is!
Honlapajánló
  • Szilaj Csikó
  • Statisztika

    Online összesen: 1
    Vendégek: 1
    Felhasználók: 0
    Lapozós pdf minta